Vlastuin Group neemt VB Trailerbouw over

12 April 2018

Per heden heeft Vlastuin Group uit Kesteren VB Trailerbouw uit Bedum overgenomen. Laatstgenoemde is producent van de kwaliteitsmerken Vogelzang en Bulthuis Met deze overname wil de Vlastuin Group haar positie als trailerfabrikant verder uitbreiden.

Vlastuin Group is het moederbedrijf van de D-TEC tank- en containertrailers. Recent heeft D-TEC ook kippers aan haar productgamma toegevoegd en op dit gebied wil Vlastuin Group intensief samenwerken met haar nieuwe collega's in Bedum. ‘Daarnaast sluit het mooi aan op de uitbreiding van ons service- en verkoopnetwerk in Noord-Nederland’, aldus Vlastuin Group-directeur Gerrit van Vlastuin.

Capaciteit

De overname van VB Trailerbouw in Bedum is voor Vlastuin Group een strategische keuze. ‘In Kesteren hebben we de laatste jaren fors uitgebreid om de groei op te kunnen vangen. Maar zelfs met deze uitbreidingen blijft het voor ons een uitdaging om de nieuwe productgroep kippers in Kesteren te produceren.’ De kennis en ervaring die VB Trailerbouw heeft met de kipperproductie komt de Vlastuin Group daarom goed van pas. Vooralsnog is de bedoeling dat de productie van kiepbakken in Bedum gaat plaatsvinden. In Kesteren zal de Vlastuin Group zich voornamelijk bezighouden met de serieproductie van deze kipperchassis en uiteraard met de productie van container- en tanktrailers. Van Vlastuin: ‘We hebben de laatste jaren hard getrokken aan de uitbreiding van ons Europese netwerk. Met de overname van VB Trailerbouw zijn we de komende jaren in staat om ons productenpakket voor dit Europese netwerk verder uit te breiden.’

Klanten VB Trailerbouw

De huidige klanten van VB Trailerbouw krijgen een breder trailerpakket aangeboden. ‘De komende periode willen we bij VB Trailerbouw investeren in zowel het innoveren van de productie als de producten, een van de krachten van Vlastuin Group. Hiermee verwachten we dat we de huidige klantenkring ook in de toekomst beter kunnen bedienen. Onze uitdaging is om onze klanten met onze producten meer te laten verdienen, lift up your profit! Deze lijn trekken we door naar de klanten voor de merken Vogelzang en Bulthuis.’

Nijhof-Wassink Groep

Tot voor kort behoorde VB Trailerbouw tot de Nijhof-Wassink Groep. Tot dit familiebedrijf behoort de logistieke dienstverlener Nijhof-Wassink, specialist in bulktransport en warehousing van chemische en diervoederproducten. Ook Volvo Trucks en Renault Bedrijfswagen dealer Nijwa Groep behoort tot de Nijhof-Wassink Groep. ‘We hebben VB Trailerbouw in 2012 overgenomen en zijn super trots op onze mensen in Bedum dat ze van VB Trailerbouw een goed renderend bedrijf hebben gemaakt met volop toekomstperspectieven. Met Vlastuin Group als nieuwe eigenaar kan VB Trailerbouw verder groeien. Een strategische keuze, omdat voor de verdere ontwikkeling van VB Trailerbouw schaalgrootte van belang was. Wij hebben gezien de corebusiness van de Nijhof-Wassink Groep besloten om dit niet zelf te doen, maar het bedrijf te verkopen aan de Vlastuin Group. Met de overname van VB Trailerbouw door de Vlastuin Group hebben wij een partij gevonden die het produceren van trailers in hun genen heeft zitten. Een welkome aanvulling voor beide partijen’, aldus Albert Hendrikse, directielid van de Nijhof-Wassink Groep.